Smikkel Kok

Smikkel Kok is een jong en ambitieus bedrijf gevestigd in Amsterdam. Smikkel Kok maakt ambachtelijk comfort food. Zoals stoofgerechten en curry's. Volledig vers en handmatig. Eten gemaakt met tijd, liefde en prachtige ingredienten. Comfort food zoals alleen je oma, opa, mama of papa dat maakt. Geniet altijd van dat zondag gevoel wanneer je smikkelt van Smikkel Kok eten.

VERS

Verse gerechten zijn bij Smikkel Kok echt vers! De ingredienten worden dezelfde dag lokaal ingekocht als dat ze verwerkt worden. In vers winkels, markt, supermarkt of groothandel. Smikkel Kok weet wat lekker en goed is. Daarom haalt hij de beste kwaliteit voor de beste prijs. Er zitten geen e-nummers in het voedsel. En na een nacht koelen worden de soepen en gerechten bij je afgeleverd.

AMBACHTELIJK

Bereiding van de verse gerechten is kleinschalig en dat proef je! Ze zouden zo uit de keuken van je (groot)ouders kunnen komen. Smaakvol en rustig bereid. De visie van Smikkel Kok is om dit ook zo te houden en in de toekomst met 'keuken-hubs' te werken. Relatief kleinschalige keukens die op meerdere locaties zitten. Maar natuurlijk wel met dezelfde Smikkel Kok recepten.

SMAAKVOL

What you see is what you get, maar daarom net zo comfortabel. Met veel kruiden, goed op smaak en mooi in balans.

Zo duurzaam mogelijk (zie hieronder). Geleverd in handige emmertjes die je makkelijk wegzet in de koelkast. Of wat dacht je van invriezen? Geen probleem, jij bepaald! Comfortabel voor jou en comfortabel voor het milieu.


Wie is de Smikkel kok

Mijn naam is Mitchell en ik ben de oprichter van Smikkel Kok. Al vanaf mijn 12e jaar sta ik in de keuken. Ik ontwikkel zelf recepten en maak graag mensen blij met nieuwe creaties of legendarische klassiekers. Ik heb een passie voor: 'Comfort Food'. Daarmee bedoel ik eten gemaakt met tijd, langzaam gegaard en veel smaak. 'Smaakvol' is daarom hoe je mijn kookstijl het beste kan omschrijven. Zelf vind ik dat eten vooral lekker moet zijn en daarom gebruik ik alleen de beste en verse producten. Soms fiets ik er een kwartier voor om, of 'shop' ik bij vijf verschillende winkels en kraampjes om de beste ingrediënten te vinden. Ik werk uitsluitend met verse groentes. En ik voeg relatief weinig zout toe aan mijn gerechten omdat de smaak moet voortkomen uit de ambachtelijke bereiding, specerijen en de versheid van ingredienten.

MIJN MISSIE

"Iedereen toegang geven tot smaakvol, vers en comfortabel eten"


DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is erg belangrijk en wordt steeds belangrijker. We moeten nieuwe manieren vinden om ons eten te verkrijgen, te maken en te vervoeren. Smikkel Kok is bijna 100% duurzaam. Dat komt door het volgende:

  • Inkoop: doe ik lokaal, markten en vers winkels. Het liefst op de fiets. (Help jij mij groeien? Dan gaan we een elektrisch vervoersmiddel gebruiken)
  • Koken: doe ik op inductie met stroom opgewekt uit zonnepanelen
  • Bezorging gaat met de bakfiets.
  • Verpakking: is van plastic, (Helaas) alternatieven zijn minder hygienisch verantwoord. Het plastic is tot 90% recyclebaar maar kan je ook thuis gebruiken om restjes eten te bewaren.
  • Ik produceer op bestelling. Hierdoor produceer ik enkel wat jij op eet! Productie on demand dus, zonder waste. Fantastisch toch?